Korábban készítettem már egy jó kis fordított banános sütit leveles tésztával, nemrégiben pedig egy kevert tésztás fordított almás sütivel is nagy sikert arattam, most pedig a kettőt ötvözve sütöttem ki legújabb finomságomat.
HOZZÁVALÓK
140g vaj (82%)
230g cukor
540g banán
200g liszt
8g bourbon vaníliás cukor
12g sütőpor
1tk fahéj
csipet só
2 tojás (M)
100g görög joghurt
A mázhoz
50g cukor
60g vaj
60g habtejszín
csipet só
Kezdésként összekevertem 130g cukrot 60g olvasztott vajjal majd szépen elegyengettem a tepsi alján, amit aztán kiraktam banánkarikákkal. Nekem 3 banán kellet ehhez, ami összesen 390g volt hámozás után.
Egy nagyobb tálban összekevertem a száraz alapanyagokat: 200g liszt, 12g sütőpor, 8g bourbon vaníliás cukor, csipet só és egy csapott teáskanálnyi fahéj.
Egy másik tálban összekavartam 80g olvasztott vajat 100g cukorral, majd 2 tojással, 100g görög joghurttal és két villával pépesre tört banánnal (150g) is szépen egyneműre kevertem. Végül a két tál tartalmát is néhány határozott mozdulattal egyesítettem és ráöntöttem a cukros-banános alapra a tepsiben. 170 fokra előmelegített sütőbe toltam és 50 perc alatt készre sütöttem.
A sütőből kivéve várjuk meg míg teljesen kihűl és csak ezután fordítsuk meg és borítsuk ki a sütit. Itt akár meg is állhatnánk, de én ezúttal egy kis mázat is készítettem hozzá, amihez a cukrot, a csipet sót, a vajat és a tejszínt egy kisebb lábasban folyamatos kevergetés mellett melegítettem majd a forrás után még 3 percig rotyogtattam. Ráöntöttem és elegyengettem a süteményen és kész is! Tálalásnál ízlés szerint akár vaníliás jégkrémmel, vagy tejszínhabbal is meg lehet még koronázni ezt a finomságot.