Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Medvehagymás galuska

Szalonnával és sajttal lesz igazán tartalmas és ízletes finomság

2023. április 10. - Csabi Konyhája

Nagy kedvencem a medvehagyma és arra gondoltam, hogy ezúttal egy tényleg pofonegyszerű egytálételt készítek ezzel a karakteres és egészséges finomsággal kiemelten a főszerepben! Mivel én szeretem a rusztikus dolgokat és igazából tizenéves korom óta kiskanállal szaggatom a galuskát, eléggé vad lett a végeredmény, de persze a nokedli szaggató kéziszerszám használata sem tiltott, aki inkább egy kicsit kifinomultabb külalakú végeredményt szeretne. 

dsc04884.JPG

Amíg felforrt a víz, egy másik edényben elkezdtem lepirítani 200g csíkozott bacont és egy tálkában gyors, határozott mozdulatokkal elkészítettem a galuskát is 2 tojás (M), csipet só, 2ek olaj, 200g liszt és 100ml víz felhasználásával. A lobogó, sós vízbe szaggattam kiskanállal a galuskát, időnként megkeverve a lábas tartalmát. A közben szép pirosra pirult baconre borítottam 100g kisebbre, de azért még nem apróra vágott medvehagymát és kb. egy percig hőkezeltem, ami idő alatt szépen össze is esett, az időközben a víz tetejére felkúszó galuskákat pedig rászedtem a szalonnás alapra. Nem baj ha az átszedés közben némi főzővíz is átsurran, hiszen így csak még krémesebb és szaftosabb lesz a végeredmény. Végül 80g reszelt sajtot is hozzáborítottam és jó alaposan összekevertem a lábas tartalmát. A sajt fajtája természetesen tetszés szerint variálható, nálam egy jól bevált 12 hónapig érlelt, kemény sajt volt a befutó, ami jó kis plusz karakteres ízt adott az egészhez. Tálalásnál némi frissen őrölt tarkaborssal koronáztam meg a kész művet és kezdődhetett is a falatozás! Egészen elképesztő ízorgiát sikerült megalkotni csupán 1-2 alapanyag megfelelő párosításából és minden előzetes várakozásomat sikerült felülmúlni ezzel az egyszerű de tényleg igazán nagyszerű kis egytálétellel. Medvehagyma rajongóknak kötelező kipróbálni! (2 adag)

dsc04878.JPG

dsc04879.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr7418095690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása