Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

SMOKEY DUCK ROLLER a Don Pepe májusi kínálatában

Ízbomba helyett egy ízszegény tortilla tekercs

2022. május 11. - Csabi Konyhája

Megörültem, amikor láttam, hogy májusban ismét visszatér egyik kedvenc ételcsoportom, a Don Pepe havi akciós ajánlatai közé. Mondjuk az agyamat azért nem dobtam el az összeállítás leírását olvasva, hiszen a Don Pepe univerzumban tekintve ez egy visszafogottabb kompozíció, de persze attól még hogy valami nem ordítóan harsány, még lehet nagyon jó! Szokás szerint a békásmegyeri étteremből rendelve vártam, hogy megkóstolhassam a SMOKEY DUCK ROLLER tortilla tekercset.

dsc03877_1.JPG

Tovább

6. Csabi Konyhája X Chili House Burger Party

Ezúttal kétnapos lesz a rendezvény és egy jó kis dögös tavaszias burgerrel készülünk

Végre elérkezett az az időpont, amit minden évben a legjobban várok! Bár nem szívesen teszek különbséget a Csabi Konyhája események között, de több szempontból is egyértelműen a nagymegyeri burger fieszták a legmozgalmasabbak, legsikeresebbek és legemlékezetesebbek minden egyes alkalommal. Ennek megfelelően az idei szezon nyitányaként nem csak egy őrületesen finom és különleges burgerrel készülünk, hanem kiterjesztjük kétnaposra az eseményt! Egyrészt, hogy mi se haljunk bele teljesen a pörgésbe, másrészt pedig hogy így Ti is tudjatok választani, hogy számotokra melyik nap optimálisabb, illetve remélhetőleg így aztán tényleg senki sem fog kimaradni a jóból. Pénteken 14:00 kezdettel, szombaton pedig a szokásos 12:00 starttal várunk majd minden kedves érdeklődőt és természetesen jelezni fogjuk, amint betelik valamelyik nap, illetve kifogyunk az alapanyagokból, így aztán szokás szerint érdemes előre foglalni a már jól megszokott elérhetőségek valamelyikén. 
csk_chili_est_6.jpg

Tovább

Fettuccine Alfredo

Mesésen krémes és brutálisan finom ez a pofonegyszerű tésztaétel

A legutóbbi egyszerű de nagyszerű olasz tésztaétel sikerén felbuzdulva egy újabb emblematikus fogás került terítékre, ez az Fettucine Alfredo, amit az eredeti alaprecepthez képest néhány változtatással készítettem el. Mondjuk ahogy elnéztem a neten fellelhető recepteket, igazából ez is tipikusan az az étel, amire maximálisan igaz, hogy ahány ház annyi szokás...

dsc03700.JPG

Tovább

Darált húsos ragu édesburgonyával

Egy ellenállhatatlanul finom és pikáns egytálétel

Nagyon szeretem az édesburgonyát, viszont egyre nehezebb már valami újat kitalálnom, bár legutóbb a paprikás krumpli elég nagy poén volt, most csak egy sima darált húsos ragut készítettem végül, bár a végeredményre ezúttal sem lehetett panaszom.

dsc03740_1.JPG

Tovább

Burger Mustra #174 - Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhely, Kiskunfélegyháza

A szuper sörök mellé csodás burgerek társulnak

Kiskunfélegyházához és a vasútállomás mellett található RockTárhoz sok kellemes emlék fűz, aztán a közelmúltban megismerkedtem előbb a Félegyházi Sörműhely italaival, majd magukkal a sörfőző mesterekkel is a beerselectionben, ahova épp árut hoztak és hamar beszédbe elegyedtünk. Mivel elég régóta tervben volt már, hogy a RockTár mellett még 2019-ben megnyílt Ágyút meglátogassam, ahol a Félegyházi sörök mellett kiváló burgereket is lehet falatozni, hamar meg is született az elhatározás, hogy ezt bizony mielőbb le kell tesztelnem nekem is! 

dsc03839.JPG

Tovább
süti beállítások módosítása