Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Burger Mustra #164 - Jamina Burger, Békéscsaba

Arany középút a strandos és a nagymenő kézműves burgerek között

2020. május 22. - Csabi Konyhája

Jogosan merülhet fel a kérdés 2020-ban az emberben, hogy vajon komolyan lát még valaki fantáziát egy újabb burgerező megnyitásában? Ugyan nem tisztem erre válaszokat keresni, de mivel az azért kijelenthető, hogy nagyjából több zár be, mint nyit, így valahol érthető a dolog, ráadásul Békéscsabának ezen része, nevezetesen Jamina nem igazán dúskál a gyorséttermekben. Ráadásul az elhelyezkedése egészen parádés, egy rendkívül forgalmas szakaszon, az Orosházi úti vasúti felüljáró lábánál, a körforgalomnál nyitotta meg kapuit a Jamina Burger tegnap és e jeles esemény apropóján én is tiszteletemet tettem egy teszt erejéig.

dsc08539.JPG

Tovább

Egyszerű currys csirke

Rendkívül erőteljes ízvilágú, sűrű finomság

Nagyon szeretem az erőteljes fűszerezésű ételeket, a curryt pedig kifejezetten imádom és jó pár kiválóság született már a konyhámban ebben a műfajban. A currys székelykáposzta például nagy kedvencem, de a currys lencse is egy emlékezetes mű volt anno és egy igencsak extrém babos egytálételt is alkottam már korábban nagy sikerrel. Most egy egyszerű csirkés fogást készítettem, aminek alapját egy egészen elképesztő ízvilágú, sűrű mártás adta.

dsc08480.JPG

Tovább

Burger Mustra #163 - Omnia Pub & Food, Békés

Több, mint egy burgerező és több, mint egy kocsma

Békés városa már büszkélkedhet egy jó kis burgerezővel, amiről én is több ízben írtam korábban, illetve két közös burger party is megrendezésre került a helyszínen, a most 3 éves Grebb mellett viszont Feri és Omnia Pub & Food csapata úgy gondolta, hogy nincs ez a műfaj még teljesen kiaknázva helyi szinten. Ezt csak azért tartottam fontosnak kiemelni, mert egy kis városról beszélünk, de ezt szigorúan szem előtt tartva lett kialakítva a kínálat és a visszajelzéseket folyamatosan figyelembe véve alakult ki idővel a jelenlegi, igencsak változatos menülap. Ferit még nagyon régről ismerem és külön tetszett az invitálásában, hogy kiemelte, ő nem egy reklámcikket szeretne, hanem tényleg kíváncsi volt a véleményemre, illetve hogy hol, miben és hogyan lenne érdemes esetleg változtatni meglátásom szerint. Ez a hozzáállás mondjuk részemről mindig alap, de így legalább már az elején letisztáztuk, hogy hányadán is állunk.

dsc08508.JPG

Tovább

Tészta nélküli brokkolis quiche

Könnyed, de mégis laktató, húsmentes finomság

Korábban még sose csináltam kifejezetten quiche-t, bár sok hozzá hasonló pitét készítettem már nagy sikerrel, úgyhogy gondoltam elérkezett ennek is az ideje. Ráadásul egy elég szimpi insta videó hozta meg a kedvem az egészhez, amiben a tészta helyett egy sült zöldséges alap a kiindulási pont. És bár a végeredmény nem lett teljesen olyan, mint gondoltam, azért összességében egy jó kis ütős, ezúttal hús- és tésztamentes kis étel született.

dsc08453.JPG

Tovább

Nagyon vagány tavaszias tekercs a Don Pepe havi ajánlata

Ezúttal a ház salátája lett feltekerve

Ezt egyszerűen nem lehet megunni! Hónapról hónapra lankadatlan kíváncsisággal várom az újdonságokat, és ugyan nem mindig kapom fel egyből a fejem, de szerencsére elég sűrűn sikerül betalálni ezekkel a meg-megújuló havi tekercsekkel a Don Pepe akciós kínálatában. Első olvasatra ugyan nem éreztem, hogy elkapott volna a legyőzhetetlen vágy a szóban forgó tekercs kapcsán, de azért nem hagyhattam ki a ház salátájának számító DELLA CASA tekercsesített verzióját. (2180.-)

dsc08460.JPG

Tovább