Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Burger Mustra #108 - Coyote Burger & Pub, Sopron

2016. szeptember 07. - Csabi Konyhája

Sopron burgerválasztékát már elég szépen feltérképeztem az elmúlt 1-2 évben, de még persze mindig vannak helyek, ahova el tudok látogatni, ha valamilyen okból kifolyólag a hűség városában járok. Így történt ez most is, egy jó kis nyárbúcsúztató koncert apropóján. Előzetesen nem sokat tudtam a helyről csak annyit, hogy van burgerük, házi alapanyagokból, és ez nekem épp elég is volt, hogy a buli előtt elkanyarodjunk a Coyote Burger & Pubhoz.

dsc07949.JPG

Tovább

II. Beer, Burger, Barbecue Fesztivál 2016

Idén tavasszal új fesztivál mutatkozott be a fővárosi Millenáris Parkban Beer, Burger, Barbecue néven és én rögtön nagy rajongója lettem az eseménynek, így aztán egészen egyértelmű volt, hogy ismét részt kell vennem, amire szombaton délidőtájt sikerült időt szakítanom. Ami elsőre feltűnt, hogy kissé szerényebb volt a látogatottság az első felvonáshoz képest, ami egyrészt a rekkenő hőségnek is betudható volt, illetve ezen a hétvégén elég sok esemény várta az érdeklődőket városszerte és közel se volt könnyű dolga az embernek, hogy hova is menjen.

bbb2.jpg

Tovább

Burger Mustra #107 - Finomító Kantin, Budapest

A Finomító Kantinnal kapcsolatban egy nem éppen rózsás emléket dédelgettem eddig a 2014-es Hamburger Days-ről, de én már akkor is úgy voltam vele, hogy azért majd egyszer kipróbálom a helyet hazai környezetben is, hiszen egy ilyen fesztiválon hatványozottan könnyen hiba csúszhat bárki munkájába. Nos, a teszt nem lett elhamarkodva, viszont külön érdekesség, hogy pont az újranyitás napján, egy kisebb ráncfelvarrás után sikerült ellátogatnom a Széll Kálmán tér közelében található egységükbe.

dsc07957.JPG

Tovább

Szalontüdő @ Buja Disznó(k), Budapest

Idén év elején első alkalommal kipróbáltam végre, hogy milyen is a szalontüdő és egy igencsak pozitív élménnyel gazdagodtam akkor, el is határoztam rögtön, máshol is ki fogom próbálni. Sokat nem kellett gondolkoznom a helyszín megválasztásánál, hiszen annak idején a soproni cikkem alatt egyből érkezett az ajánlás a budapesti Buja Disznó(k)-tól, hogy ők egy kicsit másképp készítik el, és sikerült elég rendesen fel is kelteni az érdeklődésemet egy igencsak dögös fényképpel a nagy műről, én pedig a napokban fogtam magam és meg is indultam a Hold utcai piac felé, hogy jól leteszteljem.

dsc07903.JPG

Tovább

Laskagombás tészta

Nagyon szeretem a gombát illetve a gombás ételeket és mivel elég régen csináltam már ilyesmit, arra gondoltam itt az ideje összehozni valami finomat. Laskagombával pedig még sosem dolgoztam korábban, pedig többször is szemeztem már vele. Több se kellett, jól be is vásároltam belőle egy jó kiloval!

dsc07809.JPG

Tovább
süti beállítások módosítása
Mobil