
Júniusi Csabi Konyhája események!
Főszerepben egy nagyon spéci pulyka burger

Egy zenész cimborám, nevezetesen Vékony Krisztián már másfél éve kitartóan írogat nekem időről időre, hogy ugyan menjek már el egyszer egy burger tesztre a Borbíróságra, ahol szakácsként dolgozik. Azonnal fel is vettem a listámra persze, de valahogy mindeddig sosem sikerült útba ejtenem, illetve nem tudom pontosan miért, de egy különleges alkalomra tartogattam a látogatást. Aztán pár napja úgy éreztem, a születésnapom elég különleges alkalom, haha, úgyhogy szóltam is neki, hogy megyek! :)
Immáron harmadik alkalommal került megrendezésre a W35 kultikus eseménysorozata, az erősevő verseny, aminek a lényege baromi egyszerű: minél rövidebb idő alatt kell elfogyasztani egy minden képzeletet felülmúló pokolian erős, közel fél kilós tűzforró hamburgert! Első alkalommal még saját magamat is megleptem az igen korrekt teljesítményemmel, ami után tavaly egy elég erős visszaesés volt tapasztalható, amit én betudtam annak, hogy beteg voltam. Viszont tényleg annyira megviselt a verseny utóélete és a két napos pokoljárásom, hogy megfogadtam, soha többet... Aztán most egy Petőfi TV-s közös kis műsor készítése vett rá arra, hogy mégis újra a ringbe szálljak!
Alig néhány hete, hogy megnyitotta kapuit a Revolución Budapest az Akácfa utcában és a Tex-Mex vonalat erősítik jelenlétükkel a hazai palettán. Ez még önmagában nem is lenne egy akkor hír, viszont ha hozzávesszük, hogy az egész mögött Balogh Dani áll, akinek neve minden bizonnyal sokaknak ismerősen cseng, hiszen vele indult a W35, ahol aztán éveken keresztül konyhafőnökként munkálkodott. Így aztán eléggé magasra lett helyezve a léc előzetesen, és nagyon kíváncsi voltam, vajon sikerült-e olyan összeállításokat alkotni, amivel friss vért pumpálhat a hazai street food vonalba a hely, vagy "csupán" egy újabb korrekt étkező nyílt a belvárosban. Én mindenképp bíztam az előbbiben, de persze azzal se lett volna baj, ha csupán az utóbbi teljesül...
Tegnap abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy meghívást kaptam egy privát BBQ partira a Burger House óbudai egységébe, ahol egy kis családias létszámú és hangulatú sütögetés, iszogatás, eszegetés zajlott. Az alkalmazottakon és Lázár Péter szellemi vezető és ötletgazdán kívül (aki egyébként nem mellesleg a Burger House alapítója is), Taki és Barna felügyelte még a sütési folyamatot, akik ugye elég tapasztalt embereknek számítanak e témában, hiszen a Zabáljcsak élén bizonyítottak már nem keveset a hazai palettán. Én pedig egyedüli bloggerként vettem részt és ugyan eredetileg nem akartam írni az élményekről, illetve nem is kérte senki, én mégis úgy döntöttem, hogy megemlékezek egy kis cikkel a parádéról.