Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Márványsajtos húsos-zöldséges rakott tészta

2015. augusztus 07. - Csabi Konyhája

Egy kisebb szünet után tértem vissza nemrégiben a rakott cuccokhoz, méghozzá nem kis sikerrel, hiszen a legutóbbi rakott tarhonya és rakott tészta művem is a legjobbak sorát gyarapította. Most egy kicsit lágyabb vizekre eveztem mondhatni, ám a végeredmény így is egész ütős lett.


Tovább

Itt jártam: Gyradiko, Budapest (Pünkösdfürdő)

A Gyradikoról sok jót hallottam már korábban és ugyan nem szoktam túl sűrűn gyrosozni, azért azzal én is tisztában vagyok, hogy van élet a körúti 500 forintos csavarton túl is. Sőt, régebben én is elismerően írtam már a lakhelyem közvetlen közelében található Alexandroszról, végül az egyik kánikulai délután sikerült célba venni a napokban a Pünkösdfürdői stranddal szemben elhelyezkedő egységet.


Rövid étlap mustrát követően a Grill mix extrára esett a választásom, amiben lényegében minden volt: Gyros hús, szuvlaki, bifteki, szudzuki, hagyma, paradicsom, dzadziki, hasábburgonya, pita. Mindez pedig 1750 forintért. Sajnos a fél literes Mytos sör épp nem volt készleten, így beértem egy hazai csapolt sörrel is a várakozás közben. Nagyon jópofa a kiülős egység és bár elsőre nem is tűnt fel, hogy mennyien vannak előttünk, azért nem mondom, kellett várni, de még teljesen elfogadható időn belül elkészült a csoda. Mert hát ez nem volt piskóta, már csak ránézésre is igencsak elképesztő volt az egész.


Elsőként a gyros hússal kezdtem, ami hibátlanul teljesített, majd a biftekire vetettem rá magam, ami szintén remekül muzsikált. Érdekes, hogy míg Alexandrosznál a szuvlaki csirkéből készült és elképesztően omlós volt, itt egészen biztos, hogy disznóhúsból készült és picit bizony rágós is maradt. De szerencsére ez volt a legnagyobb és egyetlen "baj", ami azért még így sem tudta elrontani a rendkívül pozitív összképet. A köretek is remekül hozták a kötelezőt, a krumpli pedig különösen csodálatosan ropogósra sült, a végére pedig nem véletlenül hagytam a szudzukit, ami egy egészen kiválóan fűszerezett bárányhús volt. Le a kalappal! Végre! (Ugye korábban egy bárányburger esetében pont arra panaszkodtam, hogy hiányoltam a bátor fűszerezést, ami pedig kötelező egy bárány esetében.) Szóval sem az adagra sem az ízvilágra nem lehetett panaszom, legközelebb majd kipróbálom a burgert is! ;)




Burger Mustra #48 - Állomás, Budapest (Aquincum HÉV megálló)

Az aquincumi HÉV megállóban már egy ideje üresen állt a kultikus Donna Tonna névre hallgató talponálló, amikor aztán egyszer csak látványos munkálatokba fogtak és egész hamar sikerült kicsinosítani a helyet. Legnagyobb meglepetésemre nem csak egy kocsmát nyitottak a már meglévő helyén, hanem egy egész tisztességes választékkal rendelkező kajáldát is. Mivel itt lakom (nem, nem a kocsmában ;)), eléggé érett már hogy leteszteljem az Állomás kínálatát!

Tovább

Kukoricás lepénykék

Ha nyár, akkor kukorica. Micsoda élmény amikor hatalmasakat harapva egy cső indokolatlanul megsózott gőzölgő kukoricába és tele lesz az ember foga a szemekkel, nem igaz?! De a nyári grillpartikhoz is remekül passzol egy kis grillezett kukorica. Ezúttal az igazat megvallva az általam igencsak favorizált lapcsánka lett egy kicsit továbbgondolva, a végeredmény pedig köretként, de akár egytálételként is megállja a helyét.

Tovább

Itt jártam: Puli Étterem, Budapest

Az Andrássy úton található Pulit már jól ismertem, hiszen a szomszédos Kantin testvér étterme, illetve mindkét helyre rendszeresen szoktunk vendégeket küldeni a hostelből, ahol dolgozok, én viszont még egyik egységet sem teszteltem korábban. Egy spontán ötlettől vezérelve egy szombat este megnéztük, hogy mit tud ez a Puli...

Tovább
süti beállítások módosítása
Mobil