Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Pikáns marharagu aszalt szilvával és rengeteg karamellizált hagymával

Egy igazán extrém és intenzív ízbomba

2020. április 26. - Csabi Konyhája

A LIDL oldalán futottam bele egy igen extrém receptbe, ami azonnal elnyerte tetszésemet, mivel az én ízlésvilágomnak pont kellően extrémnek tűnt valamint az édes és sós ízek keveredése is elég vadítóan hangzott. Mautner Zsófi eredeti receptjét itt-ott kicsit módosítva elkészítettem a szóban forgó őrületet és még én is meglepődtem az elkészült brutális ízkavalkádot kóstolva.

dsc08306.JPG

Tovább

Sajtos-gombás grillszendvics

Egy tökéletes napindító csemege

A grillszendvics egy tipikusan olyan étel, amit a végtelenségig lehet variálni, csak az ember képzelete szab határt. Korábban Csabi Konyhája események keretein belül nagy sikerrel készítettem már grilled cheese hot dogot, és egy igencsak elvadult SMACK leveses fúziót nem számítva, hagyományos értelemben vett grillszendvicset még egyébként eddig nem csináltam. A Medve sajt oldalán figyeltem fel egy roppant guszta receptre, amihez a Szeletem névre keresztelt termékük került a szendvicsbe némi hagymás gomba társaságában. Minimálisan eltérve a videóban látottaktól elkészítettem én is a saját verziómat!

dsc08283.JPG

Tovább

Kapros-túros tészta kolbásszal és szalonnával

Sütőben összesütve és sajttal az igazi!

Korábban alkottam már valami hasonlót, ez csak később jutott eszembe, de nincs is ezzel semmi baj, mert hát ha valami igazán jó, azt a végtelenségig lehet variálni. Az alapkoncepció ugyan erősen hasonló, jelen esetben egy adag jó kis házikolbász adja meg az igazi különlegességét ennek az elvadult túrós tészta kombinációnak.

dsc08261.JPG

Tovább

Grillezett kalács aszalt szilvával és szalonnával

A legjobb dolog, ami a maradék kaláccsal történhet

Most így Húsvét után különösen aktuális lehet, hogy megmaradt némi kalács, amiből nagyon egyszerűen lehet mennyei finomságot varázsolni. Nekem az ünneptől függetlenül várta már a sorsát egy ideje a fagyasztóban pár szelet egyébként elég hitvány minőségű csíkos kalács és gondoltam itt az ideje, hogy valamit megpróbáljak kezdeni vele! Az egyszerűséget szem előtt tartva hamar összeállt a fejemben a projekt és néhány egyszerű lépéssel később egy igencsak megnyerő finomság született.

dsc08238_1.JPG

Tovább

Vegán Gyros Fesztivál áprilisban a Don Pepénél

A bőséges kínálatból a piadinát teszteltem le

Már lényegében teljesen megszokottá vált, hogy a vega/vegán vonalon nagyon beerősített a Don Pepe az utóbbi időben és az állandó étlapon is igen tekintélyes kínálattal várják az ezt az étrendet követő vendégeket és a havi akciókban is mindig előállnak valami újdonsággal ebben a műfajban. Ezúttal vegán gyros fesztivált tartanak áprilisban, aminek keretein belül ugyanazzal a feltétezéssel lehet választani hamburger, pizza, piadina, roller és kemencés szendvics témában. Mivel nagyon régen ettem már piadinát, azaz vaslapon sült ropogós lepényt, így én e mellett tettem le a voksomat, a Menyecske utcai étteremből rendelve. (2290.-)

dsc08228.JPG

Tovább
süti beállítások módosítása