A legutóbbi igencsak ütősre sikeredett sajtos tészta variáció sikerén felbuzdulva ismét egy hagyományosabb ételhez nyúltam és egy kis csavarral teljesen új szintre emeltem. Télvíz idején igazán jó kis melengető fogás ill. akár az ünnepek alkalmával is telitalálat lehet ez a recept!
Végül jöhetett a husi is, amit kb.5 percig folyamatosan kevergettem közepes hőfokon hagyva a tűzhelyet. Felöntöttem 7dl vízzel, jöhetett egy újabb kör borsozás + római kömény őrlés, a forrást követően pedig két marhahúsleves kockát és 4 babérlevelet is dobtam még bele és fedő alatt 30 percig rotyogtattam csökkentett hőfokon, időnként megkeverve. Ezután hozzáborítottam a káposztát is, meghintettem újra 1tk curryvel és továbbra is fedő alatt, időnként megkeverve még 20 percig rotyogtattam. Végül hozzáöntöttem még 2dl tejszínt (20%) is, egyet rottyantottam rajta, majd 1-2 perc után félrehúztam kicsit pihentetni az egészet.
Nincs mit szépíteni a dolgokat, ez egyszerűen zseniális lett. A hús nagyon kellemesen puhára főtt, számomra pont optimálisan kissé leveses maradt az egész de mégsem mondanám hígnak, és hát az ízvilág az valami fenomenális. Kellemesen csípős lett, miközben a curry pont ideális mértékben dolgozik. Azért egy papírzsebkendőt érdemes bekészíteni a tányér mellé, haha. Nálam feliratkozott az új kedvencek listájára ez a finomság! (4 adag)