Egy több, mint 6 évvel ezelőtti receptemet vettem alapul néhány újítással, illetve extrával megspékelve, aminek köszönhetően egy igencsak brutális végeredmény született. Paradicsomos, húsos, pikáns és ellenállhatatlantul finom!
Egy több, mint 6 évvel ezelőtti receptemet vettem alapul néhány újítással, illetve extrával megspékelve, aminek köszönhetően egy igencsak brutális végeredmény született. Paradicsomos, húsos, pikáns és ellenállhatatlantul finom!
Már több, mint 4 éve aktív figyelemmel kísérem a Retro Burger munkásságát (#1, #2), és egy tavalyi viszonylag rövidebb életű kis körúti projektet követően 2020-tól ismét a régi jól megszokott helyen, a Rákóczi téri villamosmegállótól néhány lépésnyire található Kis Salétrom utcában sercegnek a húsok a rostlapon. Nyilván sokan emlékeznek még a szeptemberi közös burger partira is, ami a körúti egységben került megrendezésre, de érdekes, hogy eredetileg én itt a Kis Salétromba terveztem a hepajt, szóval nem túl merész ígéret, ha azt mondom, idén se maradtok Csabi Konyhája X Retro Burger Party nélkül. Na de most nem is erről akarok mesélni nektek, hanem egy fantasztikus burgerről és egy szintén kiváló hot-dog specialitásról!
Korábban szerepelt már itt az oldalon két faék egyszerű pestós recept (#1, #2) és bár én magam nagy pesto rajongó vagyok, meglepően régen dolgoztam utoljára ezzel a fantasztikus alapanyaggal. Kapóra jött egy elég régóta elmentett jópofa kis recept (buzzfeedtasty instagram), amit annyira jónak ítéltem meg előzetesen, hogy csak 1-2 helyen változtattam rajta.
Újabb hónap, újabb Don Pepe tekercs. Ezúttal viszont a megszokottnál is jobban kitett magáért a kreatív séf, elég csak az extrém összetevők sorára vetni egy pillantást és szinte azonnal kérdőjel formára vált az ember szemöldöke. Ez persze se a Don Pepét sem pedig engem nem szokott különösebben zavarni és mindig mohó kíváncsisággal várom az ilyen és ehhez hasonló őrületeket, hogy megízlelhessem, még ha benne is van a kockázat, nem is kicsi.
Nagyon szeretem a különböző halas fogásokat és igyekszek figyelni arra, hogy minden héten legalább egyszer fogyasszak valamilyen halat és nem vetem meg a különböző konzerveket sem. Ez utóbbiakat mondjuk ritkán eszem magában, néhány apró fordulattal könnyen kiadós egytálételt lehet varázsolni belőle. Erre kiváló példa ez a recept is.