
6. Csabi Konyhája X Chili House Burger Party
Ezúttal kétnapos lesz a rendezvény és egy jó kis dögös tavaszias burgerrel készülünk

A legutóbbi egyszerű de nagyszerű olasz tésztaétel sikerén felbuzdulva egy újabb emblematikus fogás került terítékre, ez az Fettucine Alfredo, amit az eredeti alaprecepthez képest néhány változtatással készítettem el. Mondjuk ahogy elnéztem a neten fellelhető recepteket, igazából ez is tipikusan az az étel, amire maximálisan igaz, hogy ahány ház annyi szokás...
Nagyon szeretem az édesburgonyát, viszont egyre nehezebb már valami újat kitalálnom, bár legutóbb a paprikás krumpli elég nagy poén volt, most csak egy sima darált húsos ragut készítettem végül, bár a végeredményre ezúttal sem lehetett panaszom.
Kiskunfélegyházához és a vasútállomás mellett található RockTárhoz sok kellemes emlék fűz, aztán a közelmúltban megismerkedtem előbb a Félegyházi Sörműhely italaival, majd magukkal a sörfőző mesterekkel is a beerselectionben, ahova épp árut hoztak és hamar beszédbe elegyedtünk. Mivel elég régóta tervben volt már, hogy a RockTár mellett még 2019-ben megnyílt Ágyút meglátogassam, ahol a Félegyházi sörök mellett kiváló burgereket is lehet falatozni, hamar meg is született az elhatározás, hogy ezt bizony mielőbb le kell tesztelnem nekem is!
Régi ismerősöm már a Rizmajer, a magyar kézműves sör forradalmának hajnalán előszeretettel vettem időről időre 1-1 palack itókát az aquincumi kis termelői piacon megismert standjuknál, aztán pár éve a Blaha és Rákóczi tér között nyitottak sörházat kajáldával megfejelve és bár kezdettől fogva tervben volt egy látogatás, csupán az idei év elején tört meg a jég. Azóta többször is visszatértem beszerezni a kókuszos stout idénysörüket, amit én simán meghagynék állandóra, nemrégiben pedig a konyhát is leteszteltem.