E szóban forgó finomság a véletlennek köszönhető, hogy megszületett, mivel eredetileg az előző bejegyzésben bemutatott sajátos sajtos tésztát szerettem volna csinálni, de első sokként a penne tészta, majd a gomba és a tejföl hiánya késztetett gondolkodásra, hogy mivel is tudnám feldobni a dolgot, mivel boltba menni már nem volt kedvem. :) Gyors körülnézést követően a makrélafilé konzerveken akadt meg a szemem és már ekkor tudtam, ebből valami nagyon különleges dolog fog születni! :P
A hagymás baconös tejszínes alapot ugyanúgy készítettem el, mint a sajtos tészta esetében, és itt jött be még a képbe a makrélafilé konzerv is, valamint feldobtam még az egészet egy kis habanero paprikával is. A makaróni tésztára ráöntöttem ezt a mesés alapot, amihez még jó sok reszelt sajtot is dobtam, majd jól összekevertem. A végeredmény rendkívül ütősre sikeredett, bátran ajánlom mindenkinek, aki nem riad meg az ízek különleges keveredésétől.