Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Sokkolóan finom bárány szendvics a Meat & Sauce újdonsága!

Az ősi iszlám törvények szerint vágott húsból készül ez az igazi különlegesség.

2017. április 27. - Csabi Konyhája

A Meat & Sauce már régi ismerősnek számít nálam, hiszen annak idején két évvel ezelőtt hirtelen rajongásból rövid időn belül háromszor is jártam náluk, az élményeimről pedig egy nagyszabású cikket is írtam. Az utóbbi időben kicsit kikerültek a látószögemből, de most egy nagyon spéci új szendvics sajtóbemutatójának keretein belül ismét a Nagymező utcai egységükben találtam magam és rendkívül izgatottan vártam, hogy milyen lesz a debütáló bárány szendvics.

dsc02476.JPG

Kezdésként Götz János konyhafőnök és tulajdonos tartott egy rövid bemutatkozó beszédet, majd huszáros vágással Vágó Attilára irányult minden figyelem, aki egyébként pont a kedvenc hentesüzletemből, a Steak Shopból érkezett és egy igencsak lendületes bemutató keretein belül gyorsan és hatékonyan feldarabolt egy egész bárányt. Közben megtudhattuk azt is, hogy "A halal húsra elsősorban gasztronómiai szempontok miatt esett a választásunk, hiszen nincs omlósabb és puhább az így levágott friss bárány húsánál.  Emellett célunk az is, hogy a mártott szendvicset minél több nemzetiség gasztronómiai specialitásával színesítsük, és új ízvilággal ismertessük meg a hazai ínyenceket."

A halal vágás lényege, hogy a hentes szigorú vallási előírások szerint végzi, úgy, hogy közben az állat a lehető legkevesebbet szenvedjen. Az így készített hús ráadásul jóval zamatosabb, mint az ipari vágásból származó. A Meat & Sauce egy autentikus török hentestől fogja beszerezni a készletet az ínyenc fogáshoz. A szendvicshez csupán a comb és a lapocka kerül egyébként felhasználásra, ami a lassú tűzön sütés előtt két napig egy kétféle curry pastából álló pácban pihen, a végső ízvilág kialakulásában pedig még őrölt római kömény és koriander is szerepet játszik. A sütési idő letelte után játszi könnyedséggel omlik le a csontról a hús és jelen esetben már ott figyelt a jól ismert melegentartó edényben.

A zsemle továbbra is a jól bevált házi készítésű spéci kovászolt fehér kenyér, aminek az alja egy különleges fetás padlizsánkrémmel lett megkenve első lépésként. A krém érdekessége, hogy ecet is kerül bele, majonéz viszont nem. Erre halmozzák a mennyei husi cafatokat, kisebb-nagyobb darabokat, majd néhány szelet frissítő hatású friss paradicsom és némi friss koriander kerül az összeállítás tetejére. A folyamat pedig mi mással zárulhatna mint egy kiadós fürdővel a bárányhús saját fűszeres levében.

Nincs túl sok tapasztalatom bárányhússal, de azt már az első falat után megállapíthattam, hogy ez a legfinomabb, amit valaha ettem. A hús puha, omlós és rendkívül ízletes, és a hentes úrhoz hasonlóan én is teljesen elaléltam a zsírosabb falatoktól. A currynek köszönhetően végig nagyon kellemesen csípős az egész miközben az egész szendvicset áthatja egy rendkívül üdítő citrusos felhang. Ez a szendvics bizony mennyei manna, egy igazi kuriózum! A hús különlegességére való tekintettel az ára bizony húzósnak mondható a normál szendókhoz képest, ilyen 3000 Ft körül kell számítani rá, de én mondom, ezt egyszer mindenkinek meg kell kóstolnia, aki nyitott az ilyesmire és extravagáns ízélménnyel szeretné kényeztetni magát! Előreláthatólag május végéig / június elejéig lesz elérhető ez az egyedülálló különlegesség.

dsc02470.JPG

dsc02472.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr5512455025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása