Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Augusztusi dupla Don Pepe pizza teszt

Rántott csirke és grillkolbász is a feltétek között

2019. augusztus 19. - Csabi Konyhája

Ebben a hónapban már avattam egy új kedvencet a hamburgeres tekercs képében a Don Pepe akciós kínálatában és mindkét pizzának sikerült felkeltenie élénk érdeklődésemet, így aztán egy baráti sörözgetés alkalmával úgy esett, hogy mindkét összeállítás a letesztelés sorsára jutott a fővárosban, házhoz rendelve.

dsc07252.JPG

Elsőként az igencsak fullos extra pizzával kezdtem a sort, ami ezúttal a méltán népszerű pikáns ízű, ropogós cornflakes bundában rántott csirkemellcsíkokat állította csatasorba a feltétek vezéralakjaként. Sajnos azt kell mondanom, hogy már ránézésre is támadtak kételyeim az összeállítás, vagy legalábbis a főhős kapcsán. Nevezetesen a csirkemellcsíkokat sajnos se nem pikánsnak se nem ropogósnak nem mondanám, egy teljesen átlagos panír volt csupán, és ha visszanézem például a Don Pepe Fried Chicken néven futó brutális csomagját, eléggé szembetűnő a különbség. De még a tekercses verzióval összehasonlítva is ég és föld. Nagy kár érte. A többi szereplő: pizzaszósz, mozzarella, sonka, koktélparadicsom, cukkini, kaliforniai paprika, tették a dolgukat, de valahogy sehogy sem állt össze a kép és a remélt katarzis is elmaradt. Én mindig bajban vagyok, amikor a pizza közepén elhelyezett kis kosárban külön szósz is található, hogy akkor most hogyan is szeljem a pizzát, illetve hogyan is használjam fel a szakanyagot, de persze nyilván ez akár egyénfüggő is lehet, hogy tunkolásra vagy csorgatásra használja. Jelen esetben meg kell hagyni, hogy a szósz azért sokat dobott az egyébként kissé halovány ízvilágon, ami így összességében nem annyira indokolja a kissé borsos 2990 forintos árat.

dsc07253.JPG

A másik pizza felé is igen magas elvárásokat támasztottam, hiszen a marha grillkolbász egyik nagy favoritom a Don Pepe kínálatában. Pizzaszósz, mozzarella, grillezett marhakolbász, vörösbab, kukorica, jalapeno, taco fűszer. Ez alapján túl nagy meglepetésre nem is számítottam, bár ez esetben a grillkolbász kissé beolvadt az ízvilágba, viszont az igen kellemes csípősség és pikánsság miatt mindenképp jár a plusz pont. 1590-ért ez egy abszolút jó választás az adott ízvilág kedvelői számára, és bár felejthetetlen élménnyel ez esetben sem gazdagodtam, azért összességében egy abszolút korrekt, ütős kis pizzának nevezném.

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr9915011916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása