Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Paradicsomos-ricottás tészta

A szósz sült paradicsomból és fokhagymából készül

2024. május 06. - Csabi Konyhája

A blog rendszeres olvasói már biztos jól tudják, hogy nagy tészta rajongó vagyok és most pont kapóra is jött egy jópofa recept, amibe belefutottam annak idején és elmentettem későbbre. A recept lényege, hogy a paradicsomot és a fokhagymát megsütjük sütőben, majd ricottával és bazsalikommal összeturmixolva kapjuk meg a mennyei szószt a tésztához és persze nem maradhat el a megfelelő mennyiségű sajt hozzáadása sem. Jelen esetben pedig én még némi házi füstölt sonkával is tovább erősjtettem az ízorgiát, a végeredmény pedig egy igazán ütős tésztaétel lett.

unnamed_4.jpg

HOZZÁVALÓK (4 adag)

1kg paradicsom
2 fej (77g) fokhagyma
500g száraztészta (spagetti)
30g friss bazsalikom
150g sajt (pl. Dziugas)
200g füstölt sonka
60ml olívaolaj

bors

Kezdésként a paradicsomokat negyedekbe vágtam és elhelyeztem egy tepsin. A két fej fokhagymának levágtam a tetejét és elhelyeztem a paradicsomok között. Meglocsoltam az egészet 60ml olívaolajjal, majd egyenletesen megsóztam és borsoztam a tepsi minden egyes résztvevőjét és végül 200 fokra előmelegített sütőbe (légkeveréses funkciót használva) toltam 20 percre. Utána lefedtem a tepsit alufóliával és további 20 percre visszatoltam.

dsc05859_1.JPG

A fokhagyma fejekből csak kinyomtam a pépesre sült fokhagymát és a paradicsommal, a ricottával és a bazsalikommal együtt leturmixoltam. A szósz végső állagát 100ml vízzel állítottam be a tészta főzővizét használva. Ezt a csodás szószt végül hozzáöntöttem a tésztához és jó alaposan összekevertem. Hozzáadtam a reszelt sajtot is és az előzetesen felcsíkozott és lepirított sonkát is és jó alaposan összeforgattam az egészet. Ízlés szerint lehet még sózni, borsozni a végeredményt. Az elkészült mű egy igazán szaftos és izgalmas tésztaétel lett, ami persze igényel némi plusz munkát de mégsem nevezhető bonyolultnak, a végeredmény pedig önmagáért beszél.

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr4818396989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása