Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Egyszerű répatorta cukros mázzal

Répatorta van? Bizony van és még finom is!

2021. április 09. - Csabi Konyhája

Mivel az utóbbi időben nagyon belejöttem a különböző édességek sütögetésébe, gondoltam megpróbálkozom egy répatortával, amit eddig igazából csak gyerekkorom nyuszikás vicceiből ismertem, de ha emlékezetem nem csal, akkor eddig még nem kóstoltam. Hogyan máshogy pótoltam volna legegyszerűbben ezt a hiányosságot, mint hogy én magam készítem el! 

dsc03262.JPG

Tovább

Vegán Superfood Roller a Don Pepe áprilisi újdonsága

Egy igazán ütős ízbomba, komoly szépséghibával.

Én egy elég nyitott ember vagyok és bár megrögzött húsevő, azért szívesen kalandozok a vegetáriánus / vegán ételek világában is időről-időre. Kedvenc Don Pepe ételcsoportom legújabb tagja is ezt a vonalat erősítette, úgyhogy nem kerülhette el sorsát, tesztelés lett belőle a fővárosi, Budafoki úti étteremből rendelve.

4.jpg

Tovább

Lepinja - a balkán lepénykenyér

Ennél finomabb és jobb állagú pitát talán nem is lehet csinálni

A Burgerimádók Társasága facebook csoportban lettem figyelmes erre a lepénykére, aminek a receptje pofonegyszerűnek tűnt, így aztán hamar neki is estem az elkészítésének. Az eredeti recepthez egy szuper kis videó is társul, így aztán tényleg lehetetlen elrontani! Amíg pihen a tészta, addig pedig nyugodtan el lehet készíteni a tölteléket is, de akár önmagában, köretként is maximálisan megállja a helyét, sőt, ezek után én még azon is elgondolkoztam, hogy nem is veszek többet kenyeret, ha ilyet tudok otthon sütni. 

dsc03241.JPG

Tovább

Sertésszűz Wellington módra

Az egészben sütött húst előbb kelkáposztába, majd leveles tésztába bugyoláljuk

Nagy kedvenceim közé tartoznak a leveles tésztás ételek, ráadásul egyik legemlékezetesebb alkotásom pont egy Wellington burger, így aztán gondoltam, hogy ezúttal kevésbé extrém módon, de újra ebben a műfajban alkotok valami finomat!

dsc03184.JPG

Tovább

Meat Ball Roller a márciusi hónap tekercse a Don Pepénél

Egy hatalmas ziccer, ami sajnos kimaradt

Újabb hónap, újabb tekercs kompozíció a Don Pepénél! Már az előző hónapban is volt egy elég érdekes étel kompozíció húsgolyókkal a főszerepben és nekem már akkor se tetszett ránézésre a dolog, ráadásul egy barátom beszámolója alapján nem is volt túl jó, erre most kedvenc ételcsoportom legújabb összeállításában kapott központi szerepet és nyilván nem hagyott nyugodni a dolog. Nem ment zökkenőmentesen a teszt, mivel első rendelésem során a fővárosban a futár rossz tekercset adott át, amit már csak a falatozásnál vettem észre, haha, aztán még így a hónap végén csak sikerült sort kerítenem a tervezett tesztelésre, ezúttal a békéscsabai egységből rendelve.

dsc03203.JPG

Tovább
süti beállítások módosítása