Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Tonhalfasírt uborkás-joghurtos öntettel

Egyszerű és gyorsan elkészíthető ez a könnyed finomság

2018. szeptember 23. - Csabi Konyhája

Nem is olyan régen egy tonhalas pitével jelentkeztem, majd a későbbiekben egy már jól bevált tonhalas tészta recept is előkerült, de még így is jócskán maradt a pités cikkben is említett másfél kilós konzerv tartalmából. Némi gondolkodást és netes kutakodást követően hamar elhatároztam, hogy megpróbálkozok egy jó kis tonhalas fasírt jellegű dologgal, amihez találtam egy egészen jó irányadó receptet. Kíváncsi voltam, hogy mi fog kisülni a dologból, de azért bíztam benne, hogy a végeredmény nem fog csalódást okozni. 

dsc05731.JPG

Tovább

Yankee Dogger - garantált kajakóma, brutális ízbomba

Már másodjára bűvöl el a doggerek világa a Don Pepénél

Még év elején egy elég brutális belépővel ismerkedtem meg a doggerek világával és akkor meg is fogadtam, hogy más összeállítást is ki fogok próbálni az étlapról. Ismét a Don Pepe Budafoki úti étterme volt a helyszín, a szerencsés választott pedig a Yankee névre keresztelt versenyző (2190.-).

dsc05609.JPG

Tovább

Brassói aprópecsenye

Íme egy tuti recept a jól ismert fogáshoz!

Az szinte biztos, hogy mindenki evett már életében brassóit, az már viszont egy másik kérdés, hogy vajon hogyan is kell pontosan elkészíteni? Ezzel kapcsolatban nyilván megoszlanak a vélemények, de mivel az étel eredetét tekintve is elég érdekes és kevéssé konkrét dolgokat lehet találni a neten börzézve, így aztán nyilván erre az ételre is rá lehet húzni az ahány ház annyi szokás klisét. Furcsamód én magam még sose készítettem korábban, így aztán elérkezettnek láttam az időt, hogy elkészítsem a saját kis verziómat, némi utánaolvasást követően pedig a Papp Endre féle receptet tartottam szem előtt.

dsc05688.JPG

Tovább

Cubano Burger a Bamba Marha szeptemberi őrülete

Egy igazi húsimádó ízorgia

Legutóbb júniusban, a legújabb egységben teszteltem le a havi Bamba Marha specialitást és akkor a hely és maga a burger is teljesen letaglózott. A szeptemberi ajánlatot látva és olvasva megint azt éreztem, hogy ez az összeállítás nekem lett kitalálva, így aztán fel is kerekedtem, ezúttal a Bazilikánál található egység felé véve az irányt, ahol több mint egy évvel ezelőtt jártam utoljára.

dsc05663.JPG

Tovább

Egy jó kis lasagne, amivel lehetetlen mellélőni

Egyik régi nagy kedvencem, a tészták királya

Mivel nagy tésztarajongó vagyok, így aztán nem véletlen, hogy a lasagne is a legnagyobb kedvenceim közé tartozik, amit végülis úgy is lehetne definiálni, hogy egy brutális rakottas tésztacsoda. Ha jobban belegondol az ember, elkészítése nem kifejezetten bonyolult, ennek ellenére, vagy talán pont ezért nem túl sok helyen tudják igazán jól elkészíteni. Persze az is lehet, hogy eddig én keresgéltem rossz helyen, és nyilván az én receptem láttán is lesz, aki elborzad, haha, ugyanakkor ez is egy olyan étel, amit azért bizonyos kereteken belül szerintem elég bátran lehet variálni. Én most egy szolidabb verzió elkészítését tűztem ki célul.

dsc05658.JPG

Tovább
süti beállítások módosítása
Mobil