Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Kivis muffin

Egyszerűen nagyszerű ez a pihe-puha finomság

2023. február 27. - Csabi Konyhája

Szűnni nem akaró muffin őrületem legújabb fejezete több szempontból is érdekes volt. Egyáltalán nem vagyok válogatós, de valahogy a kivivel nem vagyok teljesen kibékülve. Nem is az íze miatt, sokkal inkább az állaga az, ami miatt nem igazán szeretem. Így aztán arra gondoltam, megnézem mi történik, ha pürésítve egy jó kis sütit csinálok belőle...

dsc04707.JPG

Tovább

GYROSOM - egy tuti hely a görög gyros kedvelőinek

Harsány ízek és emberes adag

A GYROSOM a görög gyros egyik jeles képviselője Káposztásmegyeren található és már többször is olvastam/hallottam jókat róla, így aztán csupán idő kérdése volt, hogy leteszteljem. Ráadásul én nagyon szeretem a görög gyros variációkat, utoljára viszont már viszonylag régen volt hozzá szerencsém, mert valahogy mindig inkább a török verzióhoz volt szerencsém.

dsc04693.JPG

Tovább

Banános-mogyoróvajas zabszelet

Aki egyszer kipróbálja házilag, biztos nem vesz többet boltit

Előszeretettel szoktam különféle összeállításban elkészíteni házilag a zabkását, amit jó szokás szerint végtelenségig lehet ugye variálni, gazdagítani. A házi zabszelet készítése is tervben volt már egy ideje, aztán most úgy éreztem, itt az ideje kipróbálni! Azt azért nem mondanám, hogy túl sűrűn, de azért szoktam venni boltit, néha jól tud jönni egy kis útravalónak. Kicsit féltem az első próbálkozástól, hogy hogy is fog sikerülni és az összeállítás utolsó pillanataiban is módosítgattam még az összetevők mennyiségén, de végül örömmel jelenthetem, sikerült egy egészen fantasztikus receptet kitalálnom.

dsc04640.JPG

Tovább

Craft Head - ahol jó lenni, enni és inni

Több, mint étterem és több, mint söröző!

A budapesti Rákóczi út Blaha és Uránia közötti részén található Craft Head helyén korábban működő Selfie Grill & Bar kapcsán írtam már egy Burger Mustra cikket 2015-ben, majd a működése során többször is helyszínt váltó Neked Csak Dezsőbe is betértem itt néha pár sörre, bár a konyhát sosem teszteltem. Aztán 2020 végén nyitott meg a Craft Head és bár néha itt is előfordultam korábban 1-2 sör erejéig, az ételkínálat tesztelése egy nagyjából egy éve húzódó projekt lett. Papliczky Péter társtulajdonossal régi komák vagyunk az underground metal színtérnek köszönhetően, aminek Peti azóta már nem aktív részese és inkább 100% a kraft sörökre szakosodott. Talán nem is volt véletlen, hogy ilyen sokáig húzódott ez a tesztelés, hiszen tavaly év végén komplett lecserélődött a konyhai stáb, aminek köszönhetően egy igen komoly minőségi ugrást sikerült elérniük minden szinten. Én eredetileg egyébként csak egy szimpla burger tesztre gondoltam, amiből végül egy igencsak vaskos étlap mustra lett!

img_7755.jpg

Tovább

Kolbászos-babos pacal

Egy igazán fejedelmi, nehézsúlyú lakoma

A pacal egyike a leginkább megosztó ételeknek. Valaki vagy imádja, vagy utálja, nincs középút. Én történetesen nagyon szeretem, viszont az is igaz, hogy egy kezemen meg tudom számolni az igazán jó élményeket. Szerintem amúgy a legtöbb pacalellenes ember is azért tiltakozik az étellel kapcsolatban, mert nem evett még igazán jót. Mert amúgy ha tényleg jól van elkészítve, akkor ízre és állagra is egy egészen fantasztikus, finom ételről beszélhetünk. Régóta terveztem már, hogy egyszer én is megpróbálkozom vele, most sikerült összeszednem a bátorságomat hozzá, haha.

dsc04649.JPG

Tovább
süti beállítások módosítása
Mobil