Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Kókuszos csiga

Ananász darabkákkal felturbózva

2025. március 14. - Csabi Konyhája

Eléggé kimaxoltam az utóbbi időben a különböző csigákat, legutóbb egy mákos guba ihletésű finomsággal jelentkeztem, most pedig a kókuszt helyeztem középpontba. 

dsc06219.JPG

Tovább

SAJTOS-MEXIKÓI PIZZALEPÉNY a Don Pepe márciusi kínálatában

Ez az újdonság egy teljesen korrekt összeállítás lett

Korábban már kóstoltam a pizzalepény ételcsoport bemutatkozó darabját és hát finoman szólva se lettem lenyűgözve, így aztán némi félelemmel párosult kíváncsisággal vágtam bele a legújabb, sajtos-mexikói összeállítás tesztelésébe, amit szokás szerint a Don Pepe békásmegyeri étterméből rendeltem.

dsc06230_1.JPG

Tovább

A nagy máltai gasztrotúra

Izgalmas és érdekes kis összefoglaló a gyönyörű kis szigetről

Málta mindössze két óra repülőúttal elérhető, a kis szigetország pedig körülbelül negyedakkora mint Budapest, így aztán ha elég ügyes az ember, néhány nap alatt elég szépen ki lehet vesézni a fontosabb látnivalókat és közben persze a különböző helyi specialitásokba is bele-bele lehet kóstolni. Én most, nyilván a teljesség igénye nélkül igyekszem egy lényegre törő kis bemutatót nyújtani az élményeimből, tapasztalataimból. Még itt a bevezetőben megjegyezném, hogy alapvetően elmondható, hogy rendkívül kedvesek és segítőkészek az emberek, a közlekedés pedig egyszerre szerethető és félelmetes módon kaotikus, és bár busszal lényegében minden elérhető, a menetrend viszont sokszor tényleg csak tájékoztató jellegű. Alapvetően elég sokféle hatás tetten érhető Máltán, így egy tényleg izgalmas és szerethetően eklektikus mixnek nevezném több szempontból is az országot.

img_9349.JPG

Tovább

Máltai sörmustra

A nagyüzemi alapsörtől a kisüzemi kincsekig

A máltai kiruccanásom előtt jó szokásom szerint rendesen felkészültem nem csak a látnivalókból, hanem megkóstolandó ételekből és italokból egyaránt. El is mentettem pár szimpatikus kocsmát a szállás közelében is, illetve egy ígéretesnek tűnő kézműves sörfőzdét/sörözőt is, amiből azért nincs túlzottan sok Máltán. A landolást követően üdvözlőitalként rögtön le lett tesztelve egy dobozzal a helyi alapsörből, ami a lassan már 100 éves Cisk Lager. Na ez egy tipikusan olyan sör, amit érdekességképp megkóstol az ember egyszer, aztán köszönöm szépen, inkább vizet iszom, ha nincs más...

36b5e5d6-1fa2-416d-86e5-6ef252606e3e_1.jpeg

Tovább

Spenótos-kéksajtos csirke

Egy ellenállhatatlanul finom tésztaétel

Egy gyorsan összedobható vagány tésztaételre vágytam, rövid gondolkodást követően pedig hamar meg is született a recept a fejemben. A végeredmény egy igazán dögös ízvilágú finomság lett néhány összetevőből és gyorsan.

dsc06222.JPG

Tovább
süti beállítások módosítása
Mobil