Eléggé kimaxoltam az utóbbi időben a különböző csigákat, legutóbb egy mákos guba ihletésű finomsággal jelentkeztem, most pedig a kókuszt helyeztem középpontba.
Eléggé kimaxoltam az utóbbi időben a különböző csigákat, legutóbb egy mákos guba ihletésű finomsággal jelentkeztem, most pedig a kókuszt helyeztem középpontba.
Korábban már kóstoltam a pizzalepény ételcsoport bemutatkozó darabját és hát finoman szólva se lettem lenyűgözve, így aztán némi félelemmel párosult kíváncsisággal vágtam bele a legújabb, sajtos-mexikói összeállítás tesztelésébe, amit szokás szerint a Don Pepe békásmegyeri étterméből rendeltem.
Málta mindössze két óra repülőúttal elérhető, a kis szigetország pedig körülbelül negyedakkora mint Budapest, így aztán ha elég ügyes az ember, néhány nap alatt elég szépen ki lehet vesézni a fontosabb látnivalókat és közben persze a különböző helyi specialitásokba is bele-bele lehet kóstolni. Én most, nyilván a teljesség igénye nélkül igyekszem egy lényegre törő kis bemutatót nyújtani az élményeimből, tapasztalataimból. Még itt a bevezetőben megjegyezném, hogy alapvetően elmondható, hogy rendkívül kedvesek és segítőkészek az emberek, a közlekedés pedig egyszerre szerethető és félelmetes módon kaotikus, és bár busszal lényegében minden elérhető, a menetrend viszont sokszor tényleg csak tájékoztató jellegű. Alapvetően elég sokféle hatás tetten érhető Máltán, így egy tényleg izgalmas és szerethetően eklektikus mixnek nevezném több szempontból is az országot.
A máltai kiruccanásom előtt jó szokásom szerint rendesen felkészültem nem csak a látnivalókból, hanem megkóstolandó ételekből és italokból egyaránt. El is mentettem pár szimpatikus kocsmát a szállás közelében is, illetve egy ígéretesnek tűnő kézműves sörfőzdét/sörözőt is, amiből azért nincs túlzottan sok Máltán. A landolást követően üdvözlőitalként rögtön le lett tesztelve egy dobozzal a helyi alapsörből, ami a lassan már 100 éves Cisk Lager. Na ez egy tipikusan olyan sör, amit érdekességképp megkóstol az ember egyszer, aztán köszönöm szépen, inkább vizet iszom, ha nincs más...
Egy gyorsan összedobható vagány tésztaételre vágytam, rövid gondolkodást követően pedig hamar meg is született a recept a fejemben. A végeredmény egy igazán dögös ízvilágú finomság lett néhány összetevőből és gyorsan.