Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Viva la Don Pepe! Mexikói burgerkülönlegesség csak szeptemberben!

2017. szeptember 09. - Csabi Konyhája

Az utóbbi hónapokban kicsit pihentettem a burgerezést a Don Pepében, pedig mondjuk a halasra kifejezetten kíváncsi lettem volna, de csirkeburger fronton már egyre ritkábban érzem a késztetést, most viszont ismét egy ízig-vérig "tökös" hamburgerrel állt elő a fejlesztőcsapat, nekem pedig első dolgom volt, hogy le is teszteljem. A Mex Beef névre hallgató hamburger egy vérbeli mexikói szendvics, benne minden, ami ilyen esetben elvárható, én pedig a lassan törzshelyemmé váló békásmegyeri egységben tettem vele egy próbát.

dsc03701.JPG

A zsemlébe a marhahúspogácsán kívül vörösbab, kukorica, cheddar sajt, kaliforniai paprika, lilahagyma, fokhagyma, jalapeno, mozzarella és ruccola kerül, mindemellé pedig alapértelmezés szerint jár a szokásos steak burgonya és don pepe öntet. Már ránézésre is rendkívül tekintélyt parancsoló ez az összeállítás és az első harapás után az ízélmény se okozott csalódást. Nem mondom, hogy könnyű a fogyasztása, hiszen régen kellett már ennyire kiakasztanom az állkapcsomat, hogy egyáltalán bele tudjak harapni a burgerbe. A zsemle rendkívül könnyed, lágy textúrájú, talán egy picit túlságosan is, hiszen kicsit nehézkesen lehetett egyben tartani ezt a rengeteg mindent, amivel meg lett pakolva. A húson nem tudom, hogy mit változtattak, de nagyon jó irányba változott ízre és állagra egyaránt a húspogi. Nem volt annyira tömör, mint általában és bár a mediumra sütés sosem volt a Don Pepe sajátossága, de jelen esetben úgy lett készre sütve, hogy egyáltalán nem volt száraz, szóval teljesen támogatom ezt az irányt a szaftosság felé.

A zöldségek hozzák a kötelező asszisztot, a jalapeno kiemelkedő szerepéért pedig tőlem egyértelműen jár a pacsi, de a nagyon nagy pluszt a zsemle alján és tetején is helyet foglaló nem éppen kevés mozzarella adta meg, ami úgy nyúlt, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Nem tudom, hogy a krumpli fűszerezése terén ez mennyire tudatos változás, de én nagy örömmel fogadtam az őrölt kömény kiemelkedő szerepét, ami nagyon illett ehhez a hambihoz. Összességében tehát egy rendkívül pozitív élménnyel gazdagodtam, a burger minden szempontból jól muzsikált és a körettel együtt elfogyasztva végül egy igencsak brutális jóllakottság lett úrrá rajtam, ami a mai burger mezőnyt tekintve 2390 forintért egy teljesen jó képet mutat ár/érték arányban is.

dsc03706.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr912815120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása