Korábban már készítettem egy jó kis ananászos-kókuszos muffint, és ahogy már akkor a receptnél is írtam, az ananász pürésítése nem biztos hogy a legjobb ötlet volt az ananász érvényesülése szempontjából. Mindenképp el akartam készíteni egészben hagyott ananász darabokkal is, de mivel én nem nagyon szeretem kétszer ugyanazt elkészíteni, így azért némileg csavartam a történeten...
Egy tálban alaposan összekevertem 200g lisztet, 100g kókuszreszeléket, 150g cukrot, egy csomag (12g) vanillin cukrot és egy teáskanálnyi (6g) szódabikarbónát. Egy másik tálban pedig előbb felvertem két tojást (M) és egyneműre kevertem 100ml mogyoróolajjal. Hozzákevertem 250g kefírt és 300g darabolt ananászt is. Végül a két tál tartalmát is összekevertem és egy sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe (24x28cm) öntöttem. 180 fokra előmelegített sütőbe toltam (légkeveréses funkció használatával) és 25 perc alatt készre sütöttem, ami idő alatt gyönyörű aranybarnára sült a teteje. Miután kihűlt, felkockáztam és némi porcukorral megszórtam. Én egy picit türelmetlen voltam és még langyosan estem neki a szeletelésnek, így sajnos nem is sikerültek a legszebbre a kockák.
Nos, a végeredmény valami egészen fenomenális lett. Ezúttal értelemszerűen az ananász is jobban kiérződött a kókusz mellett és az egész süti nem csak meseszerűen pihe-puha lett, de valami egészen őrületesen szaftos is, még másnap is! Természetesen az ízesítés, illetve a hozzáadott gyümölcs tetszés szerint variálható.