Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Sült sajtos tészta

2019. január 28. - Csabi Konyhája

Nagy kedvenceim közé tartoznak a különböző tésztaételek, ehhez képest az utóbbi időben nem nagyon alkottam ebben a műfajban. A sajtos tészta is a nagy favoritok egyike, és hát bizony 1-2 aprósággal mindig lehet valamit csavarni, variálni rajta, hogy egyszerűségével és nagyszerűségével megunhatatlan maradjon az alap koncepció. Jelen esetben egy jó kis egybesütés jelentette az újítást.

dsc06255.JPG

Tovább

Rakott krumplis, rétegelt, dupla tésztás pizza a Don Pepe havi nagy dobása

Nincs mit szépíteni, ez úgy tökéletes, ahogy van!

Nagy rakott krumpli rajongó vagyok, amiről kétszer már itt a blogon is megemlékeztem 1-1 recepttel (#1, #2) és a Don Pepe serpenyős ételei közül ugyan még nem volt szerencsém a szóban forgó műhöz, de lényegében azonnal megelőlegeztem a frenetikus jelzőt, amikor megláttam, hogy ebben a hónapban a rétegelt, dupla tésztás pizza képében hozzák tető alá ezt az egészen morbid párosítást.

dsc06341.JPG

Tovább

Csabi Konyhája X Hari Kebab Burger Party

A nagysikerű kebab party után máris itt a folytatás, ami mi más is lehetne, mint egy fergeteges burger party! A helyszín ismételten a Hari Kebab lesz, ahol korábban már teszteltem a hamburgert (erről látható egy kép alább), ami számomra mindig is egy kebab idegen műfaj volt, de itt a Harinál sikerült a burgerrel is elkápráztatniuk, most pedig felkértek, hogy együttes erővel emeljük egy még magasabb szintre a receptúrát egy közös hepaj keretein belül, hogy aztán a már megkezdett úton haladjon tovább történet.

hambiparty.jpg

Tovább

Aszalt szilvával töltött, baconbe göngyölt pulykamell

Édes és sós ízek mennyei násza, egy igazi villantós vendégváró étel

Nagy rajongója vagyok az édes és a sós ízek találkozásának, illetve úgy alapból szeretem a kicsit extrémebb összeházasításokat, még ha ez a recept nem is nevezhető kifejezetten szélsőségesnek, de az elkészült végeredmény valahogy mégis sokkal komolyabb lett, mint amire előzetesen számítottam. Igazából párom jött elő ezzel az ötlettel, hogy csináljuk meg Karácsonyra, kicsit szakítva az unalomig ismert menüvel, és azt hiszem sikerült is némi üde ízt vinni az ünnepi asztalra.

dsc06247.JPG

Tovább

MexBeef Wrap - egy igazán dögös, mexikói tekercs a Don Pepétől

Chilis bab kedvelők előnyben!

A Don Pepe legifjabb ételcsoportja, a tortilla tekerések az eddigiek alapján engem elég nagy rajongóvá tettek, hiszen ízre és adagra is jól eltalált kajákról van szó és a MexBeef Wrap névre hallgató (1980.-) januári összeállításról pedig már első olvasatra megállapítottam, hogy olyan, mintha személyre szabottan nekem készült volna. A tortilla tekercsbe cheddar, marhahús, rizs, bacon, lilahagyma, fokhagyma, mozzarella, jalapeno, vörösbab, kukorica, paprika kerül, ami azért elég izgalmasan hangzott hatalmas chilis bab rajongóként. 

dsc06290.JPG

Tovább
süti beállítások módosítása
Mobil