Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Cottage Pie - a brit nemzeti finomság

A brutális húsos ragu burgonyapürével megkoronázva, másnap az igazi!

2019. december 11. - Csabi Konyhája

Rögtön az elején tisztázzuk, a Shepherd's Pie, hanem Cottage Pie, és nézzétek el, hogy most nem bénázok inkább magyarosított fantázianevekkel. Alapvetően igazából a hús mibenléte dönti el, hogy mivel van dolgunk, de mivel a britek nagyon érzékenyek erre, gondoltam jobb tisztázni már a legelején. A Shepard's Pie darált bárányhúsból készül, míg az én címszereplőm darált marhából. Nemrég teljesen véletlenül futottam bele egy receptbe a neten és rögtön el is határoztam, én is elkészítem a saját kis verziómat. 

dsc07787.JPG

Tovább

Sertésdagadó kínai módra

Rendkívül szaftos és eszméletlenül finom!

Régen alkottam már valamit az ázsiai konyha világában így aztán pont kapóra jött egy jó kis recept, amin végül elég sokat változtatva és egy igen eltérő végeredményt kapva született meg a szóban forgó egészen elképesztő ízkavalkád, amiből jelen esetben simán csinálhattam volna dupla adagot is, mert konkrétan lehetetlenség abbahagyni, annyira finom és addiktív!

dsc07775_1.JPG

Tovább

Gulyásleves

Egy igazi klasszikus, amit a végtelenségig lehet variálni

Arról a végtelenségig lehetne vitázni, hogy milyen is az "igazi" gulyásleves, hiszen ahány ház annyi szokás, én jelen esetben tőlem talán kissé váratlan módon egy hagyományosabbnak mondható verziót készítettem el néhány talán szokatlan zöldség hozzáadásával, mivel az már a legelején irányelv volt, hogy minél színesebb, gazdagabb legyen az összeállítás. 

dsc07688.JPG

Tovább

Banános-mákos muffin

Pihe-puha finomság és még gluténmentes is!

Még idén májusban alkottam meg egyik kedvenc desszert fogásomat, a mákos tejberizst, és maradva a mákos vonalon most meg is született a folytatás. Korábban már itt a blogon is szerepelt 1-2 sós tojásmuffin őrület (szalonnás-sajtos, kolbászos), de most ez az első alkalom, hogy egy édes kompozícióval rukkoltak elő. Mit is mondhatnék, várakozáson felüli első próbálkozás lett ez.

dsc07676.JPG

Tovább

Hoppá! Erre a magyaros bisztróra már szükség volt!

Ismerős fogások, csibészes fordulatok, magas minőség és fenséges ízek

Nemrég én is beszámoltam minden fontos tudnivalóról a Hoppá! megnyitásával kapcsolatban, így abból most már csak érintőlegesen idéznék csupán. Szóval ahogy azt már minden bizonnyal sokan tudják, az Andrássy úton nyitott egy új éttermet a Bamba Marha csapata azzal a különbséggel, hogy ezúttal hamburgerek helyett magyaros ízek francia vonásokkal kerülnek a fő szerepbe. A helyszínt egyébként régi ismerősként üdvözöltem, hiszen a Puli helyén nyílt a Hoppá!, annak főbb vonásait megtartva, az akkori írásomban kiemelt ridegséget viszont örömmel nyugtáztam, hogy sikerült barátságossá tenni a belső kialakítás során. 

dsc07726_1.JPG

Tovább
süti beállítások módosítása
Mobil