Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Augusztusi dupla Don Pepe pizza teszt

Rántott csirke és grillkolbász is a feltétek között

2019. augusztus 19. - Csabi Konyhája

Ebben a hónapban már avattam egy új kedvencet a hamburgeres tekercs képében a Don Pepe akciós kínálatában és mindkét pizzának sikerült felkeltenie élénk érdeklődésemet, így aztán egy baráti sörözgetés alkalmával úgy esett, hogy mindkét összeállítás a letesztelés sorsára jutott a fővárosban, házhoz rendelve.

dsc07252.JPG

Tovább

Így készíts mennyei uborkasalátát!

Nem csak finom, de még pofonegyszerű is az elkészítése

Elsőre talán furának is tűnhet, hogy külön posztot kap az uborkasaláta elkészítésének a folyamata, de az az igazság, hogy én borzasztó kritikus vagyok ebben a műfajban is és az egy kezemen meg tudom számolni az igazán finom salátákat, amiket ettem, ezek közül is pedig a házi, drága jó anyám féle az abszolút csúcstartó. Az igazat megvallva eddig nem is szántam rá magam, hogy elkészítsem a saját verziómat, aztán egyik nap gondoltam, itt az ideje, hogy ezen is túlessek és hiánypótló jelleggel meg is alkottam a saját verziómat egy jó kis oldalas lakoma mellé köretként.

dsc07219.JPG

Tovább

Burgerito - a legjobb, ami egy hamburgerrel történhet tortilla lapba tekerve

A Don Pepe legújabb őrülete új szintre emeli a burgerezés élményét!

Néha már komolyan bajban vagyok a bevezetők írása közben, hiszen nem szeretném mindig magamat ismételgetni, de néha mégis kénytelen vagyok. Itt egy újabb hónap, a Don Pepe pedig megint csak nem fukarkodik az újabb őrült gasztronómiai hősköltemények terén. Amibe első látásra beleszerettem, az nem is lehetett más, mint egyik nagy kedvencem, a tekercsek ételcsoporton belüli egyik legújabb fejlesztés, ami ismételten egy elég extrém összeházasítás, nevezetesen a bur (ge) rito. Ez pedig annyit jelent, hogy jelen esetben a hamburgerből született egy már első ránézésre és első olvasatra is parádés tekercs, vagy ha úgy jobban tetszik, burrito variáns. (1980.-)

dsc07231.JPG

Tovább

Burning Angel Chili - Csallóköz ereje

Amikor nem csak az erő, de az ellenállhatatlan finomság is kellő hangsúlyt kap

A Burning Angel Chili manufaktúra székhelye a szlovákiai Nagymegyer kis városkájában található, ami egyébként igen közel van a magyar határhoz és a legutóbbi, a Chili House-ban tartott Csabi Konyhája Burger Party keretein belül sikerült megismerkednem nem csak magával a márkával, de a különböző szószokkal és Varga Gabriellel, aki egy jópofa kis kóstoló standdal képviseltette magát az eseményen. A Burning Angel Chili sok hazai chilifesztiválon is megfordul, úgyhogy egész biztos, hogy sokaknak ismerősen cseng már a név, én pedig egy gyors kóstolónak köszönhetően hamar rajongójává váltam a teljes kínálatnak, ami egy részét jelen cikkben igyekszek most bemutatni. 

dsc07138.JPG

Tovább

Minden idők fahéjas tekercse!

Eléggé magasra helyezte a lécet a Bite Bakery Café

Nem volt betervezve ez a teszt, mondhatni a szükség hozta, de soha ennél rosszabb "erőltetett" tesztet! Úgy alakult, hogy megint összejött némi lejárat előtti levásárolható egyenlegem a Bónusz Brigádon és végül a Bite Bakery Café igen izgalmasan hangzó és képek alapján igencsak ínycsiklandozó brutális fahéjas tekercsére csaptam le. Érdekes, hogy eddigi egyetlen Bite-os élményem 4 évvel ezelőtt történt, egy szintén Bónusz Brigádos ajánlatnak köszönhetően, haha.

dsc07206_1.JPG

Tovább
süti beállítások módosítása