Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Excalibur Középkori Lovagi Étterem

Egy kis időutazással összekötött fenséges lakoma Egerben

2021. szeptember 06. - Csabi Konyhája

Aki régebb óta követi a blogot, tudja jól, hogy egyik nagy kedvencem a Párkányban található Középkori Parasztétterem, ahol már 4 alkalommal is jártam (#1, #2, #3, #4) és mindannyiszor fergeteges élményekkel távoztam a fantasztikus hangulatnak, stílusnak és az elképesztő ételeknek köszönhetően. Az egri Excaliburról már hallottam korábban és tervbe volt véve egy ideje, hogy egyszer mindenképp le is fogom csekkolni, aminek most jött el az ideje!

dsc03841.JPG

Az egri Érsekkert egy nagyon jó kis környezetet biztosít az étteremnek, ami már kívülről is nagyon csábító. A legtöbb vendég kint lakomázott, de én Párkányban is inkább a rendkívül hangulatos benti részben szerettem mindig helyet foglalni inkább, és most itt is így történt. Itt ugyan nem kell számítani csípős megjegyzésekre, viszont a korhű ruhák és belső kialakításért azért itt is jár a piros pont. Az étlap igencsak izgalmas, nem is volt könnyű a döntés, de végül az Artúr Király Kardja Gazdagon Fölszegve elnevezésű étel lett a befutó. (3790.-) Az ökörnek, malacznak, tiknak, legjobbik részit leszelem, forró parázs fölé teszem, míg sül fínom füszerekkel izesített olajjal kenegetem, majd elkészülvén, zödekkel, kompérral elejbed teszem. ( Csirke,marha,malac,kardon sütve, karikaburgonyával ) 

Míg elkészült az étel, addig pedig egy egészen kiváló vajsört kortyolgattam. Az asztalhoz érkező étel kompozíció bizony igencsak ígéretesen mutatott, hatalmas fatányéron elosztva a köret elemek, illetve a kardon a finomabbnál finomabb húsos falatok. Igazság szerint csakis szuperlatívuszokban tudok nyilatkozni az egészről. A kolbász egyszerűen atom, a marhahús és a csirke is ultramenő, kellemesen füstös ízek járták át az egészet, a közöttük elhelyezett szalonnacsíkokért és hagymaszeletekért pedig megint csak jár a nagy pacsi. A sült krumpli szeletek egyszerűen annyira tökéletesek, hogy megint csak megerősítették bennem azt, hogy miért nem kérek mirelit hasábburgonyát szinte sehol. Hozzá a tejföl egy egyszerű mártogatós, de mégis nagyon jól működik a húsok mellé. A köményes káposzta szintén csillagos ötös, az íze és a roppanós állaga is egyszerűen hibátlan, mindezek mellett pedig grillezett alma és kukorica is a köretek sorát erősítette még. Nagyon jó érzékkel lett kialakítva ez a fogás, arányaiban és ízeiben is abszolút hibátlan. Minőségi atomzaba volt ez kérem szépen a javából!

dsc03840.JPG

dsc03842.JPG

dsc03845_1.JPG

Előzetesen bíztam benne, hogy jó döntés lesz ide betérni, de ilyen magas szintű ízélményre nem voltam felkészülve és egy nagyon nagyon pozitív meglepetésként zártam azonnal szívembe az Excaliburt. Csak ajánlani tudom mindenkinek, ha kellemes környezetben szeretne falatozni egy hatalmasat! 

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr8816665500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

antiindex 2021.09.07. 19:05:53

Artúr király és a burgonya, ja, persze. Hiteles ám!

Void Bunkoid 2021.09.08. 09:04:59

Nincs a leginkább középkori zabálásoknál megjelenített kaja - az ÜRÜCOMB.

Csabi Konyhája · http://csabikonyhaja.blog.hu 2021.09.08. 11:08:55

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: Ja tényleg, még van az is! Egyszer talán azt is kipróbálom, de igazság szerint ha ilyen jellegű helyre akarok menni, akkor a cikkben is említett párkányi hely szerintem verhetetlen. :)

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2021.09.08. 11:17:20

@Csabi Konyhája: A Lancelotban van lovagi viadal, és egyéb műsorok is.

bati67 2021.09.09. 11:33:02

Szia Csabi! Jó, hogy raktál fel magadról is képet, mert így sokkal jobban látszik az adag mérete! :-)

Máskor is csinálj hasonló fotót!!!

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2021.09.15. 12:30:38

@bati67:

Vigyázz, már Marosán elvtárs is megmondta, hogy "nem a zsömle kicsi, hanem a pofátok nagy".:)
süti beállítások módosítása