Aki régebb óta követi a blogot, tudja jól, hogy egyik nagy kedvencem a Párkányban található Középkori Parasztétterem, ahol már 4 alkalommal is jártam (#1, #2, #3, #4) és mindannyiszor fergeteges élményekkel távoztam a fantasztikus hangulatnak, stílusnak és az elképesztő ételeknek köszönhetően. Az egri Excaliburról már hallottam korábban és tervbe volt véve egy ideje, hogy egyszer mindenképp le is fogom csekkolni, aminek most jött el az ideje!
Az egri Érsekkert egy nagyon jó kis környezetet biztosít az étteremnek, ami már kívülről is nagyon csábító. A legtöbb vendég kint lakomázott, de én Párkányban is inkább a rendkívül hangulatos benti részben szerettem mindig helyet foglalni inkább, és most itt is így történt. Itt ugyan nem kell számítani csípős megjegyzésekre, viszont a korhű ruhák és belső kialakításért azért itt is jár a piros pont. Az étlap igencsak izgalmas, nem is volt könnyű a döntés, de végül az Artúr Király Kardja Gazdagon Fölszegve elnevezésű étel lett a befutó. (3790.-) Az ökörnek, malacznak, tiknak, legjobbik részit leszelem, forró parázs fölé teszem, míg sül fínom füszerekkel izesített olajjal kenegetem, majd elkészülvén, zödekkel, kompérral elejbed teszem. ( Csirke,marha,malac,kardon sütve, karikaburgonyával )
Míg elkészült az étel, addig pedig egy egészen kiváló vajsört kortyolgattam. Az asztalhoz érkező étel kompozíció bizony igencsak ígéretesen mutatott, hatalmas fatányéron elosztva a köret elemek, illetve a kardon a finomabbnál finomabb húsos falatok. Igazság szerint csakis szuperlatívuszokban tudok nyilatkozni az egészről. A kolbász egyszerűen atom, a marhahús és a csirke is ultramenő, kellemesen füstös ízek járták át az egészet, a közöttük elhelyezett szalonnacsíkokért és hagymaszeletekért pedig megint csak jár a nagy pacsi. A sült krumpli szeletek egyszerűen annyira tökéletesek, hogy megint csak megerősítették bennem azt, hogy miért nem kérek mirelit hasábburgonyát szinte sehol. Hozzá a tejföl egy egyszerű mártogatós, de mégis nagyon jól működik a húsok mellé. A köményes káposzta szintén csillagos ötös, az íze és a roppanós állaga is egyszerűen hibátlan, mindezek mellett pedig grillezett alma és kukorica is a köretek sorát erősítette még. Nagyon jó érzékkel lett kialakítva ez a fogás, arányaiban és ízeiben is abszolút hibátlan. Minőségi atomzaba volt ez kérem szépen a javából!
Előzetesen bíztam benne, hogy jó döntés lesz ide betérni, de ilyen magas szintű ízélményre nem voltam felkészülve és egy nagyon nagyon pozitív meglepetésként zártam azonnal szívembe az Excaliburt. Csak ajánlani tudom mindenkinek, ha kellemes környezetben szeretne falatozni egy hatalmasat!