A medvehagymás spagetti, majd a rakott medvehagyma után nem is lehetett kérdés, hogy a nemrégiben óriási sikerrel elkészített kolbászos pite után ez utóbbi műfajban küldöm csatába e csodás hagymafélét.
Ahogy a legutóbb, így most is alaposan kivajaztam a tortaformám (27x27x3.6cm), majd a jó előre kivett fagyasztott leveles tésztát (500g) szépen elegyengettem benne. 10dkg csíkozott bacont előbb feldaraboltam, majd igazságosan elosztottam a tésztán, majd jó pár szelet jalapenot is elszórtam, ez persze ízlés dolga, hogy ki mennyit tesz, de akár el is hagyható. 10dkg megmosott medvehagymát apróra vágtam majd szépen beterítettem a tortaforma eddigi szereplőit. Felvertem két tojást 2dl habtejszínnel, sóztam és frissen őrölt tarkaborssal fűszereztem majd szépen beleöntöttem a formába és villával kicsit lenyomogattam a hagymaleveleket, hogy ne legyenek nagyon kiálló darabok. Utolsó lépésként pedig 10dkg reszelt parmezán sajttal fejeztem be a rétegzést és 180 fokra előmelegített sütőbe toltam 40 percre. Ennyi idő alatt gyönyörű szép aranysárgára sült a pitém, amit 20 perc pihentetés után fel is vágtam.
Baromi gusztán nézett ki az egész és ahogy az várható volt, az ízvilággal is iszonyatosan rendben volt minden. Hat részre vágtam ugyan, de képtelen voltam egy cikkely után abbahagyni, haha, így azt mondanám, hogy leginkább ez 3 adagként kezelendő. Ahogy legutóbb, így most is megállja a helyét másnap, hidegen is, szuper jó kis pite lett ez, egészen kiváló ízegyüttest alkotnak az összetevők!