Egy igazán ütős húsmentes tésztacsoda
Ezerrel dübörög a sütőtök szezon és vele együtt határtalan fanatizmusom is újra szárnyal. Korábban csináltam már egy fergeteges sütőtökös tésztát, de most újrázás helyett egy újabb verziónak ugrottam neki. A végeredmény végül egy kicsit más lett, mint amilyenre előzetesen számítottam, de még így is igen ütős kis tésztacsoda született, ami még a legelvetemültebb húsimádót is könnyen hatalmába kerítheti.

Tovább
Egy nagyon menő ázsiai ízbomba a végeredmény
A Don Pepénél továbbra sem kell a szomszédba menni egy kis őrületért, meghökkentő ételpárosításért, keresztezésért. Ezúttal a satay csirke esett áldozatául a megpizzásításnak, én pedig izgatottan vártam a futár érkezését. Íme a szikár tények: currys sajtkrém, mozzarella, wok zöldségmix, roston sült csirkemell, mangós-kókuszos-satay szósz, mogyoró (2990.-)

Tovább
A legdurvább farkaséhséget is garantáltan messzire űzi
A legutóbbi brutális tojásközpontú receptem sikerén felbuzdulva gondoltam, hogy még van hova tovább fokozni az őrületet, amiben nagy segítségemre volt egyik kedvenc Instagram csatornám (Tasty), ahol még régebben láttam ezt a receptet és gondoltam itt az ideje, hogy elkészítsem a saját kis verziómat.

Tovább
Mennyei ízbomba!
Már egy ideje itt pihent a konyhában egy üveg ajvár arra várva, hogy valami ínycsiklandozó fogás szülessen belőle. Régebben volt egy spéci bugerem, amiben én is előszeretettel használtam ajvárt, de valahogy egy összetett recept formájában nem igazán jutottam gondolatban tovább annál, mint hogy a sült húsokat kenegessem vele. Lényegében ez a recept se sokkal több az utolsó gondolatnál, ám összességében mégis egy igazán meglepő, egyszerű, de mégis nagyszerű étel született ajvárral a főszerepben! Az ezen a linken található recept adta egyébként az ötletet a saját művemhez, az eredeti receptet itt-ott megvariálva picit.

Tovább
Egy hely, ahol nem csak az atmoszféra, de az ételek íze, minősége és mennyisége is csillagos ötös!
A blog rendszeres olvasói számára már nem ismeretlen eredetű rajongásom az esztergomi híd túloldalán található Középkori Parasztétteremmel kapcsolatban, hiszen korábban már háromszor (#1, #2, #3) is sikerült rabul ejteniük nem csak a hely utolérhetetlen atmoszférájával és a felszolgálók fergeteges stílusával, de bizony az ételek brutális mennyiségével és minőségével, ízével is. Egy kis szlovák körtúra alkalmával már a kezdeti tervezéskor biztos pont volt egy megálló Párkányban, ahova szigorúan farkaséhesen érkeztünk.

Tovább